Home Termeni si conditii

Termeni si conditii

Site-ul www.reteteculinare-romania.com este construit, administrat si detinut de catre Oseea, fondator al site-ului si unic autor al celor 445 de articole si retete culinare publicate incepand din 20 iulie 2017 si pana acum.

Aceasta pagina cuprinde regulamentul de postare si conditiile considerate acceptate de catre utilizatorii inregistrati odata cu postarea de retete culinare (text si fotografii) proprii pe site-ul www.reteteculinare-romania.com 

  •  Pe site-ul www.reteteculinare-romania.com doar utilizatorii inregistrati pot posta retete culinare si fotografii.
  •  Pentru a deveni utilizator inregistrat, este nevoie sa treceti prin procedura de inregistrare, alegandu-va un nume de utilizator si furnizand o adresa de email corecta. Pentru aceasta, accesati butonul „inregistrare” disponibil in partea superioara a primei pagini. Daca esti utilizator inregistrat, inainte de a posta pe site materiale proprii trebuie sa fii logat, pentru aceasta vei accesa butonul „login” din partea superioara a primei pagini a site-ului.

Tipuri de materiale care pot fi postate de catre utilizatorii inregistrati pe site-ul www.reteteculinare-romania.com:

  1. retete culinare proprii, continand text si imagini realizate/editate de catre utilizatori
  2. fotografii reprezentand produsul rezultat in urma incercarii unei retete postate de un alt utilizator inregistrat pe www.reteteculinare-romania.com

Regulament de postare:

1. Utilizatorul care posteaza retete pe site-ul www.reteteculinare-romania.com isi asuma intreaga responsabilitate pentru eventualele drepturi de autor cu privire la textul, preparatul descris si fotografiile incarcate. Orice reclamatie demonstrata ca fiind indreptatita va avea drept consecinta eliminarea retetei si stergerea contului de utilizator www.reteteculinare-romania.com, urmand ca partea vatamata sa actioneze dupa propria dorinta pentru recuperarea prejudiciilor create de persoana in cauza.

2. Toate materialele incarcate de utilizatori trebuie sa fie aprobate de administrator inaintea publicarii. Nu se vor accepta spre publicare materialele care incalca drepturi de autor ale unor terti, textele scrise cu majuscule, cele cu greseli de ortografie, retetele cu aproximari flagrante, fotografiile neclare sau in care produsele prezentate arata neapetisant. Atunci cand trimiteti materiale spre publicare, trebuie sa intelegeti ca acest site are niste standarde de calitate la care nu se va renunta prea curand.

3. Nu vom aproba spre publicare retete care au fost deja publicate pe alte bloguri si site-uri, chiar daca acestea apartin utilizatorului inregistrat (de exemplu daca ai un blog si ai publicat deja reteta pe blogul tau, nu o mai propui spre publicare si pe www.reteteculinare-romania.com).

4. Este obligatoriu sa completezi corect campurile editorului de retete, cu titlul, o scurta descriere a preparatului si o fotografie ilustrativa (cea mai reusita pe care o ai, cu preparatul final), cu timpii de preparare/gatire/timp total, sa selectezi gradul de dificultate si sa introduci ingredientele cu cantitati exacte, cate unul pe linie. Pasii de preparare ai retetei vor trebui explicati clar, succint, dar fara omisiuni care sa deruteze pe cei care ar dori sa incerce respectiva reteta.

5. Dimensiunile recomandate pentru fotografiile incarcate pe site sunt 975 pixeli latime (landscape) si 800 pixeli inaltime (portrait). Aceste fotografii trebuie sa fie clare si sa aiba legatura cu produsul descris. Fotografiile pot avea un watermark discret, pozitionat in patrimea inferioara a acestora, cu conditia ca acest watermark sa reprezinte numele utilizatorului, nu numele unor site-uri concurente si sa nu fie pozitionat peste zona de focus a fotografiei.

6. Odata cu publicarea pe www.reteteculinare-romania.com, toate materialele/retetele/fotografiile intra in proprietatea site-lui.  Site-ul isi rezerva dreptul de a promova retetele si materialele incarcate de utilizatori pe paginile de socializare ale acestuia (in special pagina Facebook ), intotdeauna specificand numele utilizatorului care este autorul respectivelor materiale. In situatia in care respectivele materiale vor fi preluate in mod abuziv de catre terti, site-ul va actiona in numele sau si al utilizatorului – autor pentru inlaturarea efectelor.

7. La postarea unei retete, in cazul in care nu sunteti autorul/autoarea acesteia, va rugam sa specificati de unde anume v-ati inspirat (de exemplu: am vazut reteta de prajitura cu mac pe blogul X si aceasta este propria mea interpretare).

8. In momentul in care hotarati sa incarcati materiale pe site-ul www.reteteculinare-romania.com, trebuie sa intelegeti ca acestea, daca vor fi aprobate spre publicare, vor ramane aici definitiv, nu veti putea sa le mai stergeti.

9. In cazul in care ai un blog personal, site-ul www.reteteculinare-romania.com iti ofera posibilitatea de a te face cunoscut, permitand includerea in retetele pe care le vei publica pe acest site a unei semnaturi cu link spre pagina principala a blogului tau. Acest privilegiu se ofera numai cu aprobare si pentru a beneficia de el, trebuie sa trimiti o cerere prin care soliciti acest lucru prin formularul de contact disponibil pe site.

Acest regulament poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile o impun. Va rugam sa verificati aceasta pagina in mod regulat.

Site-ul www.reteteculinare-romania.com este un site privat. Orice utilizator care a ales sa se inregistreze pe acest site a facut-o in urma propriei alegeri. Inregistrarea ii da calitatea de oaspete, nu de gazda, si de aceea, orice utilizator trebuie sa respecte regulile interioare ale site-ului.

Echipa Retete Culinare Romania