Inainte sa cumperi un Pomelo informeaza-te

pomelo

Pomelo este fructul citric cel mai mare (Citrus maxima (Merr., Burm. f.), sau Citrus grandis , de forma unei pere uriașe de până la 20 cm lungime, de culoare galbenă-verzuie, cu coaja groasă de 1,5 cm, cu pulpa gălbuie, acidulată și ușor amară. Este adesea considerat o varietate de grapefruit, de fapt diversele varietăți de grepfrut fiind hibrizi dintre pomelo și diferite soiuri de portocal.

Pomelo un pericol?

Vedetă în categoria citricelor, fiind cel mai mare fruct din această familie, pomelo este prezent pe rafturile tuturor supermarketurilor din România.

Pomelo poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi a gripelor. Stimulează sistemul imunitar şi previne infecţiile urinare sau vindecă ţesuturile. Previne, de asemenea, slabirea rădăcinii dinţilor.

Cu toate că ar trebui să fie un fruct plin de vitamine, recent, directorul general al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, a avertizat consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil (E233), o substanţă foarte periculoasă, folosită pentru combaterea bolilor la plante. Pe lista fructelor care ar putea conţine această substanţă se afla şi pomelo.

Sursa: kanald.ro

poate te intereseaza si

DISTRIBUIȚI
Retete culinare Romania
Gătitul este pasiunea mea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here