Fara ele nu ar mai fi existat stramosi nostri,8 plante medicinale

plante medicinale

Indienii erau de părere că Dumnezeu a lăsat pe pământ tot ceea ce ne trebuie, pentru a ne vindeca natural…Diversitatea plantelor medicinale. Descoperiti calitatile curative ale plantelor medicinale si tratamentele naturiste in compozitia carora aceste plante medicinale intra

Iată ce plante foloseau ei:

Menta

Ceaiul de mentă tratează afecțiunile digestive. De asemenea, îl poți folosi sub formă de compresă, pentru a trata durerile locale.

Denumiri:Borsnită, broastil, brosnită, camfor, diană, ferent, ghiazmă, giugiumă, ghintă, iarbă creață, iarbă neagră, iasmă, izmă bătrânească, izmă bună, izmă de gradină, izmă de leac, izmă de leș, mintă, mintă creață, mintă moldovenească, mintă neagră, mintă de gradină, nina de camfor, nintă, nintă rece, piperiță, izmă, voieștniță, menta broaștei, mentă creață, izmă creață

Măcrișul

Această plantă poate fi gătită fără probleme. Ea conține multe vitamine și minerale, frunzele sale fiind bogate în fier cu un efect laxativ și antiseptic.

Măcrișul (Rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia Polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe.

Afinele

Sunt bogate în antioxidanți și întăresc sistemul imunitar și sangvin. Pot trata afecțiunile stomacale, durerile în gât, afecțiunile de la nivelul gingiilor și inflamațiile articulare.

Pentru tratarea tusei, prepară un sirop natural, amestecând rădăcină de afine cu miere și sirop de arțar.

Este un subarbust (arbust mic), stufos, rămuros, cu tulpina de culoare verde, lungă de circa 30–60 cm, cu ramuri anguloase.

Frunzele sunt scurt-pețiolate, mici, ovale, denticulate (crestate pe margine), verzi pe ambele fețe.

Florile sunt verzui roșietice, albe sau rozé cu petalele unite sub formă de clopoțel, dispuse câte 1-2 la axila (subțioara) frunzelor. Înflorește în lunile mai-iunie.

Fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă sau albastru-brumărie, de formă rotundă, cu diametrul de 0,5 – 0,6 cm, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor.

Papura

Este o plantă ușor de digerat și poate preveni apariția multor boli. Ea conține din abundență vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, mangan, seleniu, cupru și sodiu. Este practic un complex de vitamine ce întărește sistemul imunitar ferindu-te de apariția oricărei boli. De la această plantă se consumă lăstarii tineri, rădăcina și floarea.

Coada șoricelului

Ceaiul din coadă de șoricel, tratează eficient rănile de la nivelul pielii. Aplică proaspăt, direct pe rană pentru a opri sângerarea și a preveni apariția infecțiilor. Acest ceai ajută și la tratarea bolilor renale sau hepatice.

Păpădie

Ceaiul de păpădie este un bun diuretic, purifică sângele și tratează afecțiunile tractului urinar. Este o plantă plină de vitamine și minerale.

Ghimbir

Ghimbirul este o plantă vindecătoare foarte versatilă, cu numeroase proprietați importante. Planta se folosește inclusiv pe post de condiment la prepararea meselor în multe colțuri ale lumii. Cel mai ușor de preparat este ceaiul de ghimbir. Tot ce trebuie să faci este să pui in apa clocotită câteva bucățele de rădacină de ghimbir și sî le lași câteva minute la infuzat. Ghimbirul are capacitatea de a calma durerile articulare și cele musculare, de a desfunda sinusurile, de îmbunătăți absorbția nutrienților în organism, de detoxifiere a colonului, de reducere a acidității stomacale calmând totodată indigestia.

Dragavei

Tratează inflamația și previne formarea pietrelor la rinichi. Această plantă reglează sistemul circulator. Pune câteva frunze în apă fierbinte și lasă la infuzat 5 minute.

poate te intereseaza si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here