Ciuperci pane

0
4
Ciuperci pane

Ciuperci pane,reteta simpla pas cu pas

Ciuperci pane Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 2-3 linguri făină
  • l ou mai mare sau două ouă mai mici
  • 2-3 linguri de pesmet
  • Sare,piper
  • ulei pentru prăjit

 

Ciuperci pane Preparare:

Se aleg ciuperci cu pălăria mai mare, care se curăţă, se spală şi se lasă la scurs, cu lamelele în jos, pe un şervet absorbant. Când sunt bine scurse, se piperează puţin, se trec rapid prin făină şi se scutură de surplusul de făină. Se trec apoi prin oul bătut cu sare si la sfârşit prin pesmet.

Imediat se pun la prăjit într-o tigaie bine încinsă cu ulei. Se lasă numai câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos şi se întorc uşor cu ajutorul unei furculiţe, având grijă să nu se rupă.

Se servesc imediat cu roşii proaspete sau sos de roşii cu usturoi.

Ciuperca pane reteta:

Ciuperci pane

Ciuperci pane reteta video:

Ciuperca bibliografie:

Genul Agaricus este de diversificare foarte veche (între 178 și 139 milioane de ani), începând din timpul perioadei geologice în Jurasic în diferență de exemplu cu genul Boletus (între 44 și 34 milioane de ani).

Primul micolog care a descris Agaricus xanthodermus a fost botanistul și micologul francez Léon Gaston Genevier (1830-1880) în studia sa din 1876 Étude sur les Champignons consommés à Nantes sous le nom de Champignon rose ou de couche.

În anul 1884, compatriotul lui Genevier, Claude Casimir Gillet (1906-1896), a redenumit specia în Pratella xanthoderma, iar, un an mai târziu, micologii francezi Charles Richon (1820-1893) și‎ Ernest Roze (1833-1900) i-au dat numele Psalliota xanthoderma în lucrarea lor Atlas des Champignons comestibles et vénéneux de la France et des pays circonvoisins.O altă taxonomie, Fungus xanthodermus, a găsit biologul german Otto Kuntze (1843-1907) care, ca și acea a lui Gillet, au fost neglijate.

Redenumirea Psalliota xanthoderma, făcută de Charles Richon (1820-1893) și‎ Ernest Roze (1833-1900) a jucat un rol important în anii 80 și 90 al secolului a XX-lea, când mulți micologi au schimbat numele Agaricus în Psalliota, între ei și micologul italian Bruno Cetto.Între timp, soiul duce din nou vechia însemnare a lui Léon Gaston Genevier.

Lista cu lngrediente:

[penci_recipe]

Daca ti-a placut articolul nostru „Ciuperci pane” nu uita sa-i faci un review

Citeste si:FILE DE HERING CU OREZ-O RETETA DE VARA

Citeste si:PESTE CU OREZ-O RETETA FOARTE USOARA SI FARA GRASIMI

Citeste si:BUDINCA DE DOVLECEI CU OREZ SI CARNE

Citeste si:LEGUME CU OREZ SI SMANTANA

Sursa:Wiki

poate te intereseaza si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here