Ciuperci la cuptor cu sunca si oua

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 ciuperci mari de cultură
  • 4 felii de şuncă
  • 4 ouă

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se stropeşte puţin ulei de măsline pe baza unui vas de ceramică, apoi se asază ciupercile.

Se stropeşte uleiul rămas şi se asezonează. Se coc timp de 15 minute până se înmoaie, apoi se scot din cuptor. Se aranjează feliile de şuncă în jurul ciupercilor, formând mici bucheţele.

Se sparg ouăle în bucheţele şi se bagă la cuptor timp de10 minute, până când albuşul este făcut, iar gălbenuşul încă moale. Se serveşte direct din vas, cu fasole si chipsuri.

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua o alta reteta video:

Ciuperca bibliografie:

Ciuperci comestibile din regnul Fungi de tip Ascomycota precum Basidiomycota (care au pălărie și picior), a nu se confunda cu ciupercile microscopice, mucegaiurile și cele care produc bolile numite micoze) există în număr mare. Aici sunt enumerate doar câteva exemplare. Și în România sunt cunoscute peste 2.500 de soiuri de ciuperci basidiomicete din care mai mult de 500 sunt comestibile, fiind mai mult sau mai puțin gustoase.

Din păcate multe din ciupercile comestibile pot fi confundate ușor cu ciuperci otrăvitoare de același gen din cauza similitudinii (ca de exemplu Amanita rubescens cu o canelură tipică pe manșetă și Amanita panterina cu o canelură tipică la marginea pălăriei). Spre deosebire de plante, ciupercile au un citoschelet susținător din chitină care contribuie la scăderea digestibilității lor în cazul persoanelor cu sistem digestiv sensibil. De acea câteva soiuri trebuie fierte suficient de mult. Unele specii (de exemplu Amanita rubescens sau Boletus luridus – sin. Suillellus luridus), dacă sunt mâncate crud, devin toxice, altele – ca de exemplu Coprinopsis atramentaria, sin. Coprinus atramentarius dețin substanțe care pot duce la un disconfort în combinație cu alcool. Ciupercile comestibile trebuiesc prelucrate în stare proaspătă, deoarece proteinele lor structurale se descompun rapid, generând produși nesănătoși sau chiar toxici. Prin urmare, consumul de ciuperci comestibile degradate provoacă otrăviri care sunt mult mai frecvente decât intoxicațiile cu acelea cu adevărat otrăvitoare.

Lista cu lngrediente:

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua

Print This
Serves: 3 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 ciuperci mari de cultură
  • 4 felii de şuncă
  • 4 ouă

Instructions

[kkstarratings]

poate te intereseaza si

Daca ti-a placut articolul nostru „Ciuperci la cuptor cu sunca si oua” nu uita sa-i faci un review

Citeste si:CARNATI DE PORC-ROMANESTI SI GUSTOSI

Citeste si:PULPA DE PORC LA CUPTOR CU MIRODENII

Citeste si:HAMBURGER DE PORC CU VARZA

Citeste si:MUSCHI DE PORC MARINAT

Citeste si:CHIFTELUTE MARINATE

Citeste si:SARMALE CU BACON-O RETETA TRADIONALA

Sursa:Wiki

poate te intereseaza si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here